неделя, 24 май 2020 г.

Народно творчество и разни олигофрении по време на карантина

Идеята за подобна публикация възникна в началото на епидемичната (в последствие пандемична) обстановка в страната, която наложи целодневното ни съжителство с новородено и скучаещ тийнейджър на 5 години за дълъг период от време.

Ето някои от идеите, които реализирахме наскоро:

Проект "Къща на гръцкото крайбрежие"

Проектът възникна като следствие от хиперзатрупването на стълбището ни с кашони от онлайн доставки, а концепцията за синя гръцка къща без врата беше олицетворение за мечтата ни за така блянуваната почивка на морето в края на пандемията. Запълнихме я с налични дървени мебели от Лидл и падна голяма игра.











































Проект "Джексън Полок"

Това е една стара идея, която може да бъде успешно използвана от майките на по-разтропаните експресивни художници. След приключване на творческия процес, кашонът може да послужи за свърталище на невръстния мазач или да бъде директно изхвърлен.













Проект "Бална рокля" от готварско фолио

Снимката е авторство на Рая, която реши да снима роклята от готварско фолио на фона на кутия за кукли. Необходима ви е само ролка готварско фолио и нула способности за шев и кройка. 

















Проект "Хартиени кукли"

Тази идея дойде от Рая, а аз посветих няколко часа да изровя от нета някакви помощни материали. Необходим е модел и дрешки, които ако искате да станат по-здрави, можете да подлепите с картон и детето може да си оцветява и преоблича по цял ден.
Докато пиша тези редове се сещам за още една идея за "къстъмайзване" на този модел - различни очи, уста, нос, прически и аксесоари.

















Барбекю в гората

Когато група лакомници природолюбители си намерят хубаво място за правене на огън, докато аз храня бебето в колата.





















Декорация на татко, който се опитва да се сертифицира за нещо сложно технологично

Тук указанията са ясни - намират се подръчни материали и се тества търпението на татенцето докато чете сложни дебели книги.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Орхидея, райско цвете и един син зюмбюл

Насъбраха се много истории, които започват да избледняват в съзнанието ми, затова е време да ги нахвърлям накратко. Дотук разказите са три -...